21 January 2010

apa rasanya bila hilang anak hah?



tambi tiga ekor ni dah hilang.
missing in action since tengahari semalam.
mula mula aku ingatkan mak diorang bawak turun main dekat celah celah pokok bawah hostel ni,
sat lagi petang semalam tiba tiba mak dia bising cari anak dorang.
mula mula aku diamkan je tapi sampai malam mak dia still cari budak budak tu,
then bila nampak aku dia buat muka minta belas kasihan macam nak cakap anak aku hilang, tolong carik.
lalu korang ingat apa aku rasa?
then dia siap carik carik dalam kotak tempat biasa anak dia tidur and berak, pastu carik pulak belakang tong sampah tempat biasa anak dia main main.
kesian gila kot.
bagi orang yang tak suka kucing maybe korang akan rasa ek eleh ntah pape. anak kucing je kot yang hilang~
aku pun berharap aku boleh rasa macam tu tapi malangnya tak.
sebab aku terpikir macam mana aku akan rasa kalau anak aku yang hilang.
kucing takde akal tapi Allah bagi dia perasaan.
so aku pikir mesti la dia risau gila pasal anak anak dia.
even tadi bila aku bangun pukul 330 pagi sebab nak tengok match liverpool pun,
aku dengar dia bising bising cari anak dia lagi.
aku tak tahu nak buat apa so aku cakap jela kau tidur dulu, esok kita cari dorang dengan harapan dia paham apa yang aku cakap.
malangnya dia macam tak paham je.
takkan aku nak kena ubah bahasa pulak? 
meow meow,meow meow rawrr~~ ah suda, tak payah buang tebiat.
tapi aku memang tak tahu nak cari anak anak dia kat mana (-__-!)
semalam try jugak cari tapi tak jumpa.


kalau kucing pun macam meroyan bila anak anak dia hilang,
macam mana ek manusia boleh sedap sedap je buang anak macam sampah?

UPDATE: dorang dah kena buang. kata makcik cleaner. what else could i say then?
=(

31 comments:

  1. kucing pun taw syg kan anaknyer....alala cian dia yer

    ReplyDelete
  2. walaupun aku tak suka kucing..aku rasa cam sebak jugak r baca entry ni..

    kalau dah jumpa gitau eh.

    ReplyDelete
  3. nasib kita sama..anak cinta pn hilang jugak...puas mencari tp xjumpe2....perasaan cedey sgt2..coz tempat tido die kosong jer.... windu nk manje ngn die

    ReplyDelete
  4. alalala...sian lak ilang anak die. tuh le...soh guna GPS tak mau. kan dah sesat tak tau nak kembali ke pangkal jalan... XD

    ReplyDelete
  5. manusia ada hati xda perasaan
    kucing xda hati(kot?) tapi ada perasaan

    ReplyDelete
  6. alololo siannyeeee...comel lak tu

    btw, kalo nak add fb, g fanpage dan tulis 'add me' hak3

    ReplyDelete
  7. hurm...haiwan pn syg kan anaknyer...
    manusia plak gi buang anak dlm sungai la..dlm tong la... xde perasaan belas kasihan langsung...

    ReplyDelete
  8. tgk tajuk pun leh bergenang air mata...teringat anak2 kat taska..bukan takat meroyan kalo hilang...satu dunia aku siasat...tanpa henti

    ReplyDelete
  9. tu lah manusia...dah terlanjur buat tak berani tanggung...

    ReplyDelete
  10. kalau kucing pun macam meroyan bila anak anak dia hilang,

    macam mana ek manusia boleh sedap sedap je buang anak macam sampah?

    ~ayat last ni paling best. mantap betol=p

    ReplyDelete
  11. comelnye kucing..

    itulah suraya.. sedangkan binatang yang tak de akal pun sayangkan anak.. ini kan manusia yang ada akal..patut gune sebaiknya ini tidak macam2 kes buang anak kite dgr kat media.. bila da buat salah sanggup hukum anak yang x berdosa.. kesian.. huh~

    ReplyDelete
  12. xske kucing
    tkut plus geli
    tp..
    sdih ny..

    ReplyDelete
  13. Itulaa kesian owrr bila tengok anak kucing cari anak dier.

    ReplyDelete
  14. Ptut dicontohi.. Ngeee.. Kucing juge makhluk Allah kan? Bantu membantu.. ;)

    ReplyDelete
  15. same goes to my sambal and belacan..i really hope if they went missing, they'll meet tuan yang baek hati...aminnn~

    ReplyDelete
  16. yup..klu org xmnat kucing,lainlah..yang minat je fham ape rasenye

    ReplyDelete
  17. kucing tu ilang anak dia erk:(

    Tetiba sgt sebak dan menhalirlah mutiara2 sejuk kat pp:(

    ReplyDelete
  18. dah buat report polis ke?? hehe kesian ibu kucing tuh. mana la anak dia menghilangkan diri.. kecik2 dah pandai lari umah..



    Tutorial photoshop editing text berapi

    ReplyDelete
  19. siapa yg buang????

    nak buang dgn ibu2nye sekalilah!!

    Boleh tak kau cakap B.O.D.O.H pada yg buang tu? sorry!!


    ** yup! Blogger yg meninggal pasal barah tu nick dia sara. dia suka fotografi dan dia sangat comel!!

    ReplyDelete
  20. @posh76 - tula, sian je crik2 ank die..

    @dila - huhu mcm xkn jmpe je kalo kene buang~

    @cinta - huhu, msti sdey gile kn..

    @jawa - kucing mne pndai gne GPS -__-"

    ReplyDelete
  21. @deusXmachina - eheh, kot~

    @ARC - motip kamu ade fanpage?? =O

    @zella - tau xpe, mnusia ade akal tp mls pikir~

    @sis asha - btul2, kalo ilang ank mmg 1 dunie sy crik~

    ReplyDelete
  22. @LPP - eheh, no komen yg tu..tp mmg tu la yg kte salu tgk kn..

    @fatin - =P

    @ieqa - ntahla..nk kate mnusia hati binatang, binatang pn syg ank kot..

    @ziesya - mmg sdey..=(

    ReplyDelete
  23. @touya - oro?camne ank kucing nk crik ank die? ank kucing beranak?

    @nizamsani - mmg kesian~

    @farhana - yep, dorang mkhluk tuhan..lg 1 nk hendel dorg nh pun mmg lg sng dr hendel manusia =)

    @farah - tu bdk berdua tu lg sdey..isk!

    ReplyDelete
  24. @naim - tau xpe..

    @sis natasha - mmg sdeyh..smlm story kt mak pun da nk nanges..

    @jom kedai kopi - erk, dorg x lari la..dorg kene buang =(

    @si tedi - ak mmg xmaafkan org yg buang dorg tu..x berotak lgsg~

    ReplyDelete
  25. @akyda - mmg ksian pn.. =(

    @nunu eera - =(

    ReplyDelete
  26. @dex - mmg pun~ tp apsl kau prlu snyum isk.

    @neon - =D

    ReplyDelete

Ads Inside Post