06 January 2010

siapa suka kucing?

ingat lagi pasal kisah anak kucing jatuh bangunan 2 kali tapi hidup sihat walafiat lagi yang pernah saya ceritakan dekat post sebelum ni?
kalau tak ingat sila lah scroll ke bawah. atau klik sini
kalau nak tahu,
ini lah dia anak kucing yang bernyawa liat tu.



ouh beliau ada lagi dua adik beradik.
kaler oren dengan hitam.



yang oren ni sekarang dah gemuk.
kalau lari memang terkengkang kengkang
tak tahulah dia makan apa.
saya rasa saya bagi makanan sama je.
Friskies jenama Golden. eh Friskies tu bukan jenama jugak ke?
tapi mungkin oren ni melantak lebih sikit kot.
tu yang badan macam kena pam pam.

baiklah,
yang seterusnya mari ku kenalkan kamu semua dengan hitam;



phewitt!!~
memang sesuai dengan nama beliau ye.
saya tak tahulah nak buat macam dah dengan gambar ni.
bila saya ambik tanpa flash, macam ni lah jadinya.
tapi bila ambik ada flash, nampak mata je pulak. badan hilang dah (-__-!)
tapi saya suka hitam ni.
sebab beliau dah berani sikit.
kalau dulu 3-3 ekor ni bila orang datang dekat memang mencicit lari.
tapi sekarang yang hitam ni layan je kalau orang datang. (^__^)

*rindu kucing dekat rumah la pulak T__T*

apa motif post ni?
motif sebenar adalah nak letak gambar ni je~



meet my Torres please hahaha~
walaupun orang panggil Liverfool ke Liver-whatever ke,
saya tetap sokong Liverpool selagi ada Torres!
*peace peace*

32 comments:

  1. saya suke kucing jugakkkk.....saya meniti hari menunggu kedatangan 'Baby' ke rumah saya ni....meow meow meow...

    ReplyDelete
  2. arghh...miyau2. bole tak kucing2 satu dunia ponteng menjadi comel sehari jek?

    ReplyDelete
  3. sayer suker kucing......
    kucing je xsuke sayer!!!

    ReplyDelete
  4. SAya pon suka sgt dgn kucing...hehehe...sian kucing hitam tu, tak nampak mata...ahaks...

    ReplyDelete
  5. aku ada kucing. sama baya jg dgn kucing2 neh.syg benar. hari2 tido sama. pg2 dye bgnkan aku 6.30 pagi. tapi...

    cilaka. 1 day tu, dye sental 1 aquarium hemster aku. terus aku pulaukan dye seminggu.tak kasi masuk bilik.

    lg sekali dye buat hal. dye pg bantai tdo....

    ni intro entry aku untuk bab kucing tu..haiz

    ReplyDelete
  6. heh.nih bukan ke anak kucing yg mak die bunting tuh kan?sekor lgi mane?

    ReplyDelete
  7. suke kucing gak.. tp sbb mati / hilang je bila kitorg bela.. mak dah x kasi bela dah.. so, skrg bela ikan je... huhuh

    ReplyDelete
  8. saya suka kucing...nak-nak...nak jualke nak bg...hehehehe...

    ReplyDelete
  9. wah.. tomeynyer.. miaow~ miaow..~ Cik Cahaya pun ada cat.. Comel namanya, coze dier prasan TERcomel.. hik... :p

    ReplyDelete
  10. suka bela kucing jugak
    tp bukan kucing bulu mahal la
    kucing liar jerk branak kat rumah
    baru ade 6 ekor
    baru2 ni beranak lagi
    tak tau la brapa plak anak die
    bertambah lagi lah anak kucing kat rumah tu

    ReplyDelete
  11. Hohoho.. Tujuannya di belakang skali rupenye.. Ngeee.. ;)

    ~ takut kene kejar kucing. ooppss.. anak kucing.. hehe..

    ReplyDelete
  12. gadis n frank - wah2 dpt kucing baru?da ade pengganti che tom la nh XD

    ReplyDelete
  13. non - maaf, permintaan anda tidak dapat dipenuhi hahaha!~

    ReplyDelete
  14. fiza - haha, tula..ambik bpe kali pun hasilnye sgt mghampekan XD
    tp dia plg lincah hehe

    ReplyDelete
  15. hBz - kau mahu marah sme kucing..die mne ade akal..die tgk hamster tu cm comel je gerak sne sni..dah la kecik kn haha

    ReplyDelete
  16. peah - a'ah..1 lg akk cleaner kate da mati~

    ReplyDelete
  17. misznanaboo - hoho, trus tuka ikan eh..bahaye tu kalo bela kucing plk..kang ikan pulak yg mati XD

    ReplyDelete
  18. arif - nak ke?sgt dialukan..nh bkn kucg sy pun~kucing mmg sedia ade kt hostel nh..tlg jage je~

    ReplyDelete
  19. cik cahaya - hehe, kucing kalo yg x comel pun ley jdik comel~

    ReplyDelete
  20. xyncaholic - wah wah, sbur bliau ye asek ranak je..

    ReplyDelete
  21. farhana - aik? tkut ank kucg kejar?? (-_-")

    ReplyDelete
  22. sebelum komen. den nak mengembara sekejap dalam blog ni. ekekekek

    ReplyDelete
  23. yg itam tu mmg betul2 itam..

    kucing kat hostel kamu ke?

    kamu bagi makan kibbles jenama Golden ye?

    he he he
    Alhamdulillah.. terima kasih sbb berbudi dgn kucing!

    ReplyDelete
  24. i luv cat kem salam yer so kiut hehe

    ReplyDelete
  25. tedi - kibbles eh nme die? hehe, bg yg murah je..nk bli yg mahal x mmpu la nk bli slalu~ =)

    ReplyDelete
  26. posh76 - hehe, ok2..dorang blk ptg kang sy kem kan slm tu

    ReplyDelete
  27. sukaa gakk-tapi lebih sukakan doraemon-sbb dia leh kasik hadiah- ;D

    ReplyDelete

Ads Inside Post