02 March 2011

mash nasi ayam

i moved to a new house last weekend.
somewhere nearer to my workplace (but still cannot walk to the office laa).
at first i was like worried kalau area rumah baru ni scary.
but guess what, it's comfortable and i feel safe! =D *semoga selamat sampai bila bila lah kann*
aku pindah masuk condo, tapi kan surrounding area tu feel like kampung kampung gituu.
nyaman je pagi pagi.
siap boleh dengar ayam berkokok lagi tau haaa.
feeling kampung and at the same time kau boleh nampak klcc. haha. cacat betul.

and the most important thing, banyak kedai makan yeayyyyyyyyyyyyyyy.
on the way from LRT to my condo, memang banyak kedai makan. so senang lah.
and 1 of them is MASH NASI AYAM.

btw, aku tak tahu pun dengan kewujudan mash nasi ayam ni.
sampai lah my new housemates dok kata dorang makan kat sini sebab sedap.
siap kena beratur lagi nak beli.
kalau kau lambat je, sold out!
 alamatnya kau masak nasi ayam sendiri lah.
amboiii, cam over je kedai nih. hebat sangat ke nasi ayam dia??

so last sunday, housemate aku ajak makan kat sini for lunch.
kedai dia biasa je punn.
macam warong warong tu.
satgi tengok orang ngah duk beratur nak beli nasi ayam.
kitorang pun yang ala ala noob ni join la beratur sekali.
then sebab takut if takde tempat kosong as the seats in the warong are so limited, saf pegi secure one meja for us.
satgi tengah tengah beratur tu saf lambai lambai tangan panggil kitorang.
guess what, sebenarnya orang orang yang beratur tu nak tapau nasi ayam, bukan nak dine in kat kedai tuuuu.
if nak makan kat situ just pegi lah duduk mana mana tempat yang kosong.

malu kauuuuuuuuuuu -___-"


see? aku dah kata dah warong dia biasa biasa je.
takda lah bomb da vass kan.

 


aku bukan peminat nasi ayam.
so aku boleh kata if nasi ayam tu sedap ke tak je.
and nasi ayam kat mash ni jatuh dalam kategori sedap!
memang worth it.
harga pun murah je. RM3.80.
hehe.

6 comments:

  1. nmpk best.. ayam cm bnyk! nyummy.. terliur i k..

    ReplyDelete
  2. haa aku tau kedai nih..dkt2 area keramat kan xsilap..ktorg kalo ngidam ns aym ni, snggup dtg sini, jaoh dr sepang tu..hehe mmg bess kn..

    ReplyDelete
  3. dap wehhhh
    bak mai sesuap! :p

    ReplyDelete
  4. grrr. sumpah nampak sedap. tapawwwww!
    \
    hehe

    ReplyDelete
  5. tak penah try. sy ade satu kedai nasik ayam terbaik didunia. tapi takleh bgtaw. kang kene serang. then sesak.

    ReplyDelete

Ads Inside Post