22 June 2011

Sweet Chat Cafe

haa, aku nak post pasal makanan lagi nihhh.
hehe.
aku rasa tahun 2011 ni aku banyak la pulak kan cerita pasal makanan.
no wonder la berat aku naik >.< *ah ade kaitan ke x?*

ok, hari tu after pergi engagement peah, me and my girlfriends pegi times square.
kononnya nak berjimba.
tapi times square kannnnn. times square~~~ it's like a heaven for the shoppers, but hell for their money. agagagaga~
konon aku taknak shopping, last last rembat gak barang sepam dua.
after jalan jalan kejap kt times square tu, most of us dah lapar balik *padahal kat umah peah dah melantak dah*
so kitorang pun mencari cari lah tempat makan.



and finally we chose  sweet chat cafe.
aku mula mula tengok menu dia cam xde pe yang menarik.
provide makanan ala ala western, mostly spaghetti, sandwiches etc.
dia punya desserts memang local habis.
bubur pulut hitam lah, bubur caca, cendol duriannnn homaiii~

so aku pilih set menu, which consist of 1 main course, 1 drink, and 1 dessert.


air: ocean blue ke nama dia? aku pun dah tak ingat >.< but quite nice and refreshing =D


spicy smoked beef spaghetti.
dia punya cravy tu rase mcm lemak cili api.
so kesimpulannya kalau translate to BM maybe nama menu ni akan jadi spaghetti daging salai masak lemak cili api. lol.
tapi sedapppppp ok.

aku quite impress sebab kedai ni macam meng'komersial'kan local foods jadi western style.



dessert - bubur pulut hitam with tong yuen (sesame seed filling
sedap jugak tapi aku tak mampu habiskan sebab perut dah kenyang gila!

and guess what?
set menu ni just cost me like RM16.90. so lbey kurang 20 hengget la kalau campur tax.
berbaloi!

er..aku tak ambik gambar makanan yang kawan aku order. boleh tak camtu?
haha.
tapi one of my girlfriends order durian durian pancake. homaiGod nikmat~

so kesimpulannya, aku probably akan datang sini lagi kalau gi times square.
sebab worth my money =p

6 comments:

  1. aku x suka tgk gambar makanan... sbb susah aku nak diet nanti

    ReplyDelete
  2. er..perlu ke ko diet? ko mcm da kurus je ak tgk =.=

    ReplyDelete
  3. murah bg kau yg da keje n duit byk,mhl bg aku yg still blajar ni.hehe

    ReplyDelete
  4. kalau g TS eny suka makan kat lemongrass.. opposite to wendy's :)

    ReplyDelete
  5. pergh,makan je keje skang eyh!Hu3

    ReplyDelete

Ads Inside Post