10 July 2011

Palm Resort Krabi

ok ok..sambung balik cite pasal krabi! eheh.

looking for the accomodation is the toughest job for us (tough ke eh?).
sebabnya:
1. kitorang nak stay together under one roof *yeah yeah kalau duduk hotel yang sama pun still under one roof kannn*
2. tapiiiiiii, kitorang nak having fun and feeling vacation ala ala macam dalam SEX & THE CITY *poyo*, jadi kitorang nak private pool!

so we surveyed some options of villas yang provide private swimming pool but mak oihh, harga mencekik urat saraf.
ko gilo satu malam THB 10,000? lebih kurang RM1000. hamboii, total expense aku gi krabi aritu pun tak sampai RM 1000 tau.

tapi aku tak tahu macam mana kawan aku cik nita ni boleh terjumpa Palm Resort.
tengok tengok harga per night just THB 2226 for one villa.
and kitorang add on 1 extra bed for THB 500 per night.
so total for 3 nights was THB 8178, and each of us kena bayar just THB1363.
it's around RM 136.30. hoyeahhh. murah okkk.

the thing is, tak banyak review yang tulis pasal villa ni >.<
kalau ada pun they were like so-so ajo comment nya.
gementar aku tau.
but one thing yang aku sure, villa ni memang agak jauh dari pekan aonang.

tapi kitorang redah jela.
excited nak holiday punya pasal.

once sampai airport, dah ada orang from the resort yang tunggu kitorang sebab the resort provides airport transfer service.
for FREE.
ada ke orang yang tak suka benda freee????hehe~
the journey from the airport to the villa took like 30 minutes.
sampai sampai terus check in, and ada welcomed drink tau!

after settling things at the counter, the service boy showed us our villa.
ohmyGod, aku suka sangat the environment.
sangat spacious. dan hijau. hehe!
so here're some photos of the villa:




most important feature - private swimming pool!! haha.


basically, this is what u need to know if u want to stay in this resort:

- it's a villa with 2 bedrooms and 2 bathrooms. 1st room ada double bed, and the 2nd room ada 2 single beds. so masa kitorang datang sana, we already pesan siap siap to tambah another 1 single bed in the second room, like u can see in the above pic la.

- resort ni sangat sesuai for family or group vacation yang nak save budget tapi decide nak stay together and have privacy during the stay.

- it's situated agak jauh from aonang town, or even the beach (it took about 5-10 minutes by car). er...takde la jauh mana sebenarnya >.<  aku consider it as jauh sebab it's definitely bukan walking distance to aonang beach. tapi tak payah risau pape sebab resort ni ada free shuttle to aonang from 8am to 5pm. after that period, kalau nak keluar pegi mana mana u can just inform the front desk person kat lobby and they will call the taxi to pick you up. taxi fee to aonang is THB 50 (RM5) per person. kalau nak balik pun taxi senang gila nak dapat dekat aonang town tu.

-and, boleh lah jugak tapau any foods before balik ke villa tu. macam kitorang, kitorang bawak je megi from malaysia. for emergency. so kalau lapar malam malam takdelah haru biru nak cari makanan. and kitorang beli jugak junk foods and drinks from 7 eleven before balik to the resort at night (7e's are everywhere in krabi ok!).
the reason is because resort ni dia serve pork, so the front desk person yang advice us to buy outside foods.



kesimpulannya aku sangat sangat puas hati masa stay dekat villa ni.
dia punya location maybe tak berapa competitive kalau nak compare dengan those yang situated near the beach/aonang town.
other than that, aku takde any negative comment bout the villa.
sebab service bagus.
staff kat situ pun mesra je =)

Palm Resort
address: 95 M.4 Ao-Nang Muang Krabi 81000 Thailand
email: contact@a-house-in-thailand.com


er. ni ape kes ntah?

9 comments:

  1. ehehehhe...yeayy.sur puji akuuu!! (ttibe excited terlebih kannn)

    yup2..resort nie mmg a good place to stay.sgt frenly, efiicient, reasonable.sume2 lah.

    *nak gi krabi lagiiii*

    ReplyDelete
  2. bestnye ade private pool. Leh bogel-bogel.

    ReplyDelete
  3. wee! seronoknya berjalan-jalan ke sana sini ;)

    ReplyDelete
  4. @nita - ak pon trase nk g lagiiiii~

    ReplyDelete
  5. @akmall - erk. bogel2 eh? hahaha~

    ReplyDelete
  6. gambor last tu macam mintak kaki tahu!keh3

    ReplyDelete

Ads Inside Post