16 April 2012

Coral View Island Resort, Perhentian Island

last weekend me and my girlfriends were having a short vacation at perhentian island.
seriously itv was such a bliss and we had a total fun!
aku ni suka snorkelling kononnya, tapi tak pandai berenang punnn. boleh?
but thank God kitorang dapat instructor snorkelling yang best! itu penting ye! heheh~
 plus our group was not that big, just us 4, so kitorang dapat full attention from the instructors. eh? hahaha~

By the way, aku nak review pasal accomodation kitorang kat sana.
coral view island resort.
resort ni memang betul betul tepi laut.
aku rasa semua resort pun tepi laut kot dekat perhentian ni?




-the resort view from afar-



-reception area-
receptionist sangat mesra pelanggan. and kitorang dapat welcome drink jugak

kitorang ambik standard fan room je pun.
not that big, just nice for 2 person. and comfortable.


- the walkway to the room-

standard fan rooms are located dekat atas bukit. so kena menapak naik tagga sikit la.
luckily bilik kitorang tak berapa nak atas sangat. hehe~



-room view from outside-



-the room-
quite nice kan?



-toilet-
tak mewah laaaa tapi bersih. itu penting ye


ok, pastu on the first night tu, we had a dinner dekat the resort's restaurant.
view adalah sangat nice, no doubt~
but harga foods adalah mahal =.=
sebenarnya harga makanan dekat perhentian tu memang semua mahal.
nasi goreng, mi goreng pun dah 8 hengget. air 4-5-6 hengget juga la.
tapi dekat resort punya restaurant adalah lagi mahal.
satu pinggan nasik goreng yang ada seketul daging bakar, 2 ketul ayam bakar, sotong bakar 2 keping & ikan bakar seciput jugan salad2 + thousand island adalah 40 hengget. hamboiiii tercekik tulang di situ ye.
jadi di nasihatkan korang kalau boleh bawak la makanan sendirik.

nasib baik kitorang on the second day tu, our instructors bawak kitorang pegi kampung dorang dekat perhentian kecil.
kat situ harga makanan still boleh di terima akal la. murah sikit.

oh resort ni takde kettle.
so if korang bawak megi mintak jela air panas dari restaurant tu.


sri tanjung restaurant namanya ye.



makanan mahal tapi the view adalah sangat nice. kan?
nah bagi view siang sikit;



in case kalau ada korang korang yang nak pergi, maybe boleh beli from our package ni.
we bought the package from Greenleaf Travel & Tours masa matta fair haritu.
Totally worth it.

Just RM352 per person for 3d2n package which the package is including accomodation and snorkelling trips.
makanan sendirik.
total package plus transport+makanan aritu dalam rm500.
for further reference regarding the package, tengok kat sini

2 comments:

Ads Inside Post