13 July 2012

Korea Spring 2012; Day 2 pt. 2 - Seopjikoji, Trick Art Museum

caitttt..
malas gila nak mengupdate blog.
sudahnya cerita 2 bulan lepas baru sekarang nak sambung update. not good >.<

ok, after pergi seongsan ilchulbong, we off to seopjikoji.
tak jauh pun tempat ni dari sunrise peak.
like 5~10 minutes by car.
Seopjikoji ni pun one of the best sightseeing spots in jeju island.
and it was the shooting location for korean drama All In.  Sorry i don't really know that drama. hehe.


oleh kerana jeju ni was formed by the volcanic activities, maka batu batu dia suma kaler hitam (-.-")



clear water!








then tak larat nak jalan lama lama sebab matahari sangat terikkkk.
turun dekat parking lot then cari air.
pastu jumpa jeju orange kat atas tu.
nak merasa lalu beli jela.
sebijik 2000 won @ rm5.60.
mahal lagi masam! zzzzzzzzzzzz.
oh, entrance fee takde, but kena bayar parking fee 1,000 won. 


Then we drove off to Trick Art Museum.
Nak pegi sini agak mencabar jugak sebab our GPS tak detect tempat ni!
Even the signboard pun takde sampai lah the few hundred metres before sampai sini.
so we just depend solely on the map, and dekat GPS, we set the nearest place that located to this museum.
But we made it to this museum! so ya, bangga sekejap. teehee.
Entrance fee is 8,000 won.











Trick Art Museum is one of the best places that u should go if u come to korea.
It's interesting to see how they create all the paintings until they look like real.
oh, untuk pengetahuan yang tak tahu, trick art museum ada jugak dekat seoul.
so kalau tak datang jeju boleh ja pegi yang dekat seoul je.

Ok malas melanda kembali.
bye bye for now.
heh~

3 comments:

  1. Last picture, sape yang terbalik? Frame ke kau? kagum nieee. hahaha

    ReplyDelete
  2. mestilah aku yang terbalik! hahahahaha.
    *anis, wt do u expect? trick art beb, trick art* :p

    ReplyDelete
  3. sgt best ...ciku dah pegi gak sini..teruja giler g situ..hihi.

    ReplyDelete

Ads Inside Post