15 July 2012

Korea Spring 2012; Day 2 pt. 3 - Teddy Bear Museum, Soingook Theme Park

I swear, this would be the last post for 2nd day of our vacation to Korea (-.-")
Told ya, 2nd day agak pack that we went here and there until we realized that we didn't take a proper lunch on that day =O

Ok!
After done with Trick Art Museum, we headed to Teddy Bear Museum pulak.
Teddy Bear Museum is located dalam area seogwipo jugak, or if not, it's definitely near to our hotel; like 15 minutes by car camtu.
Entrance fee is 8,000 won.

Bila cakap teddy bear museum mesti ramai akan kata "ala, jadahnya pegi teddy bear museum. tengok teddy jela. dekat kedai pun banyak teddy bear~"
hehe, aku tak blame orang yang ada mindset camtu sebab before betul betul tahu pasal Teddy Bear Museum ni pun aku camtu gak =O.
But it's all changed after tengok Running Man, which aku rasa teddy bear museum ni adalah tempat yang super kawaiii~ lepas tu terus masukkan dalam itinery korea. ngahahaha.



-human size teddies-



elvis teddy presley? hahaha~



mempersembahkan World Most Expensive Teddy Bear!
Wearing Luis Vuitton jacket.



teddy in LV's jacket. menangis aku tengok T__T




teddies in disney characters.



Bearilyn Monroe. awwww!~



Elvis Bearsly. hehee




Princess Diana & Prince Charles



Teddies in Korea traditional wedding.






so kesimpulannya, tempat ni memang comel. teehee~
dekat area teddy bear museum ni ada Ripley's Believe It or Not Museum. Seberang jalan je.

Lepas tu pergi Soingook Theme Park pulak.
er, tempat ni ala ala miniature theme park. ada most of the famous buildings in the world ni tapi dalam version yang kecik cenonet punya.
pastu ada jugak sculptures of some of the famous TV characters macam ninja turtle, pooh, shrek sume tu.
Entrance fee - 9,000 won







So it's almost 6pm when we finished exploring this place.
On the way back to the hotel, singgah sekejap dekat jeju world cup stadium.






So done with 2nd day!
The 3rd day, we flew back to seoul and I will write the story in the next entry. =3

5 comments:

  1. wah seronoknye die pegi korea... jeles!!! huhu

    ReplyDelete
  2. OMG.. hopefully 1 day nnti dpt pegi teddy bear museum tu.. sgt cute..!

    ReplyDelete
  3. comelnye teddy museum tuh..teringin nak pergi :)

    ReplyDelete
  4. #e'in - sgt sronok!! u shud go~ :D

    #eera - pegila! dekat seoul pun ade jugak sbnrnye so xyah ssh2 g jeju smate2 nk g teddy bear museum plk. hehe~

    ReplyDelete
  5. #liza - u shud go~ seyes comel :D

    ReplyDelete

Ads Inside Post