10 October 2013

Korea 2013 (Jeju); Sunset in Jeju & Secret Garden Kiss Bench

The Seaes Hotel & Resort (씨에스호텔)

Sebenarnya ni macam tak masuk dalam plan pun mula2.
Er camne boleh terpikir nak gi sini pun aku tak sure. maybe sebab nak tengok sunset je rasanya.
After setel solat tu, kitorang gerak pegi sini.


eh.
GPS jangan dilupakan~ aset penting dekat jeju tu! hahaa

And this is our view on the road;


Subhanallah, subhanallah, subhanallah ;'D
The sun was so round!


It was an awesome view :D
I did hope that the sun's still in sight until we arrived at the resort but unfortunately, terlambat sudahhh. Matahari dah menyorok belakang gunung. Tsk.
Anyway, some people might wonder. Why The Seaes? Ada apa dengan The Seaes? Hah? Hah?
Takde apa pun laaa.

The Seaes Hotel & Resort, Jeju.

I just know The Seaes Hotel & Resort as a resort that popular among Korean celebrities. So mana tau kot2 pegi sana boleh terserempak dengan retis kan? kih kih~

But not long after that, I got to know that The Seaes Resort is also famous because it was the shooting location for korean drama Secret Garden.


The Kiss Bench.

Familiar with that?

Ok, sebenarnya aku tak tau pape pon. Sebab tak tengok drama tu. hehe.

Tapi dah alang2 sampai, ambik jela gambar kannn? heh.



So spent time dekat sini enjoying the sunset view sampai hari gelap, lepas tu kitorang pun chow la.
Pergi e-mart beli barang sikit pastu balik, makan, lepak dekat guesthouse. like a boss sangat cuti kali ni. lolz.

2 comments:

  1. Oh my, bulatnya matahari tu. Super lawa. Kenapalah sume pun nak kena lawa kat Jeju ni. Thanks for sharing pasal kiss bench tu, sis memang tengok Secret Garden. Selalu kalau kat Korea, memang nak gi shooting locations drama yang pernah tengok. Poyo sungguh.

    ReplyDelete
  2. kebetulan masa hari tu sky mmg clear xde cloud. so mmg nice la nmpk matahari bulat.

    oh, so the seaes ni definitely the place for u. masuk dlm list k!

    ReplyDelete

Ads Inside Post