19 January 2014

Hatiku tertinggal di Mabul

kekekeke tajuk macam nak mintak pelempang!

but honestly, it's a fact.
i'm so missing everything we had there.
the place, the people, the memories.

and i have so many things to write but i guess it's just my lazy season now. hehe.



oh yea, i tried discover scuba diving, secara paksaan.
i love beaches, but i have an issue with the sea or open water. 
my mind just gonna run wild imagining that a monster would suddenly appear in the water and attack me, or a shark, or anything nonsense whenever i'm in there.
but anyway, i think i did well lolz~ (quite well except that i couldn't move by myself :p) and it was actually fun! :D


sunset <3





our dive instructors. ;)



these are some of the people which made it fun to be there <3

and anyway, we're going to come back, for sure! :D

13 comments:

  1. eh aku dah post publish tapi macam takde ape berlaku. hahha aku pos skali lagi persoalan yang bermain di benak fikiranku ewwaahh:

    1. Korang tinggal kat mana? bilik dia macam mana..? bilik air kat luar bilik or dalam bilik?

    2. DSD berapa RM? snap ganba DSD guna diver nyer cam or ko punye cam? macam mana snap ganba dalam laut? pakai protective waterproof beg ke apekah..pencerahan skit..

    3. Cuaca best tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha sengal sgt ni knp? >.<

      1. tinggal kat seahorse sipadan scuba..double room toilet attached. dkt seahorse sume bathroom attached dgn bilik so dont worry~ bilik jgn bayangkan yg mewah sgt la but comfortable enough. most budget guesthouse dkt sne dr pkl 6pg~6ptg xd letrik dlm blk so mmg xkan duduk dlm bilik pon. kalo ade letrik pon trust me u wouldn't want to stay inside d room. hehe.

      2. DSD rm150 sorang. gamba tu sume divemaster yg ambik so kalo nk gmba together ngan vid dia edit bole beli dgn dia. kalo ade camera sndrk + waterproof casing sndrk then save la dkt ctu~

      3. mase ktorang g cuace adelah syahdu. everyday at lis kjp msti die ujan pstu one day before ktorang blk ujan turun dr ptg smpi ke pg esoknye sbb dkt mindanao ke ape ade ribut so dpt la tempias sket mse tu T_T. but u'll be going in march right? mase tu suppose cuace dah awesome da insyaAllah~

      Delete
    2. Thanx a lot Suraya..
      tak sabar nak tahu insight terkini dari ko la ni smpi kesengalan melanda..

      chopp..korang beli pakej or ala carte?? direct ke hotel or beli kat agoda?

      Delete
    3. hahahahaha jd slh aku ke ni? cessss!

      erm, xsilap mostly package kt sne fullboard (rooms + full meal bfast+lunch+minum ptg+dinner). ktorang ambik yg tu je.
      lps tu kt sne bile rase nk g snorkeling ka dive ka ikut jela. bayar kemudian.
      contact direct je. kalo nak usha seahorse ni ce carik fb seahorse sipadan scuba~

      Delete
  2. Everyone yang buat entry pasal Mabul will make me tersipu2 malu. Haha for the umpteenth times nak bagitau, sebab anak jati negeri Sabah ni pun xpernah jejak. Walhal my bro one of the divemaster kat situ. Malu berganda2.

    Tengah planning nak gi sana gak, mesti dalam tahun ni juga. Coz the bro dah ulang2 perli "Balik kg berkali2, pulau kat negeri sendiri xpenah jejak". Fine, eloklah kita atur plan. Accom dah sah2 free. Ngehs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. omaigod yeke sis?
      what's ur brother's name? dia divemaster dkt guesthouse mne?

      seriously best sne sis. aman gila..idup macam easy je xyah fikir probs. we are going to come again sbb nk buat dive license insyaAllah. hehe.

      make sure u come..nnt kene tahan perli je lg. hehe!

      Delete
  3. cantik gamba, especially sunset! :) patutlah hati tertinggal di Mabul. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe tau xpe..lps tu sgt calm..aman je idup (^^)

      Delete
  4. Jelousnyaaaa... Tunggu. Saya pun nk dive jugak la kat sipadan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha jgn jeles2! silekan pergi..sipadan mesti lg best for diving!

      Delete
  5. Memang la "Hatiku Tertingga di Mabul". Gambar sunset tue bukan main cantik! Plus, siap dive lagik! Kitaorang nie, tak tau bile la leh sampai Mabul. Angan-angan je lar. :D

    ReplyDelete
  6. Memang la "Hatiku Tertingga di Mabul". Gambar sunset tue bukan main cantik! Plus, siap dive lagik! Kitaorang nie, tak tau bile la leh sampai Mabul. Angan-angan je lar. :D

    ReplyDelete
  7. Memang la "Hatiku Tertingga di Mabul". Gambar sunset tue bukan main cantik! Plus, siap dive lagik! Kitaorang nie, tak tau bile la leh sampai Mabul. Angan-angan je lar. :D

    ReplyDelete

Ads Inside Post