13 February 2014

AYAMI Korean Chicken BBQ Restaurant

Masa nak tulis pos ni aku bole tak ingat hari apa sebenarnya aku pergi makan dekat sini.
Sabtu ke Ahad? Sabtu ke? Eh ke Ahad?
Nampak tak nampak tak sindrom hilang ingatan dah ada kat situ padahal hidup baru suku abad je pon T__T

So..cek details dekat gambar.
Hari sabtu lepas ya aku pergi sini. hehe.

Honestly, aku tak boleh tolong kalau orang tanya camne nak pergi sini sebab aku pun ikut direction member je nih. Dia kata belok kiri aku pun belok..dia kata pesong kanan, aku pesong kanan jugaklah.
Tapi kedai ni kat PJ.

Seumur hidup, aku penah try dakgalbi sekali je sebelum datang sini. Masa tu bos aku bawak dekat Mont Kiara. And dakgalbi dekat situ memang sumpah sedap seyes tak tipuu.

So bila datang kedai ni of course la kena try dakgalbi dia jugak kan? Kalau nak makan benda lain baik aku pegi Oiso dekat dengan ofis aku tu je. hiks.

Harga dakgalbi per pax is RM20 for normal level of pedas or RM22 untuk yang extra pedas.


the chicken bbq is served with the side dishes of pancake, kimchi, onion(?!), sup taugeh, and kobes cina(yeke eh? fail nama sayur T__T) + garlic + chilli + chilli paste to be eaten together dengan dakgalbi tu.
dakgalbi tu is a mix of marinated chickens, cabbage, sweet potatoes, pumpkins and the special sauce.
it will be cooked on the spot depan mata kita tapi yang masak tu adalah AYAMI's staff. Kita cuma duduk diam-diam tengok jela dia masak tu sambil ambik gamba dua tiga keping. heh~


i dont know the correct way macam mana nak makan bendalah ni so i just put everything onto the sayur.


other than dakgalbi, kitorang other fried rice (RM7).
lepas dah ujung ujung makan dakgalbi tu, staff ayami akan masakkan nasi goreng tu depan mata kita jugak. so jadik lah nasi goreng macam dekat atas tu.

dakgalbi and nasi goreng dekat sini memang boleh tahan sedap dia so aku rekemen tempat ni kalau ada sapa2 yang kempunan makanan korea tu. hehe!



AYAMI Korean Chicken BBQ
B-1-30, 10 Boulevard, Lebuhraya Sprint E23, PJU 6A, 47400 Petaling Jaya, Malaysia

Ads Inside Post