01 May 2014

Sabah - Desa Dairy Farm, Kundasang

So this is probably one of the must-go places in Kundasang, no?
Haha ok..sebenarnya malas nak mengayat (maksud saya mengarang ayat), jadi tengok gambar aje la. bole? hew hew~

this view welcomed us prior to our arrival.  <3


orang kata ni landmark wajib ambik gambar 


The weather was good on that day. Really a bliss! :D


Jadi, mana lembu-lembu New Zealand nih? hah?


Ini! Serious tak banyak lembu berkeliaran hari tu. Kalau ada pun, nun jauh di lereng bukit.


Hah ce cari lembu kat dalam gambar ni. Ce cari! Itu nun jauh di lereng bukit. Da macam tompok-tompok batu je (-__-")



Random ja nih. hiks!


Fefeeling ambik gambar gaya macam kat New Zealand lolz~


Aiskrim susu lembu perisa vanilla + coklat. Serius sedap! Sebenarnya nak beli susu coklat dia tapi susu cuma available from 10am. Masa ni dalam pukul 9 lebih kot. By the time pukul 10 berduyun orang beratur nak beli susu jugak! Hoi ape nih sume memang tunggu susu ke? zzzzzz. 


So tadi dah beli susu, la ni kita bagi lembu minum susu pulak. 


Cik kambing pun join minum susu jugak. Oloh oloh sampai comot mulut tu!


Mr. T 08. Hiks!



*senyum kambing* :))

So serius if datang kundasang memang kene pegi sini. Entrance fee RM3 je.  :D

4 comments:

  1. Sis pun kena return sini lagi. Last time gi, kedai aiskrim xde lagi. Souvenir shop pun baru nak buka. Signboards tu pun xde lagi. Ouh I love signboard macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pls come back then sis! since it's a lot easier for u to come here..xpyh nek flight mcm org dr smnanjung ni T_T sabah's seriously a lovely state. byk tmpt best but i love it most probably sbb it's still green :D

      Delete
  2. macam in different country lah Kundasang ni ~!
    oihh bila laaa aku nak gi Sabah ni..the only state yang belom jejak !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula yg sumorang akn ckp psl kundasang. mcm dkt different nation! hehe.
      eh cik kak, mabul tu sabah la :P
      but yes, u hv to visit their mainland some day, serius!

      Delete

Ads Inside Post