08 May 2014

Sabah - Pulau Sapi, Kota Kinabalu

Pulau ni located at Tunku Abdul Rahman Marine Park, which is just 20 minutes away by boat from Jesselton Point, KK.
Untunglah orang KK. Agak-agak bosan je rasa KK macam bingit sangat boleh terus lari pergi pulau. *jeles!*

Ni..bukan Sapi. Ni Mamutik. Bot stop kejap turunkan orang-orang yang nak pergi sini. Boleh tahan crowded dia masa tu

Tadaaa! Inilah Sapi~ Cantik isn't it? Subhanallah :'D

Uhuh, sapa tak jatuh hati tengok tempat cantik macam ni.. ;')

Oppss..ada abangs tengah sunbath hewheww~



Serius, benda macam ni buat aku rasa KL tak best. Tapi...sejak bila KL best ntah? Lolz~

<3

ni semua penghias suasana kata orang. hahahaha kbyejanganmuntahplease!





4 comments:

  1. jernehnye air dia... geram tgk awak eh.. tgk air kat sabah... x sabar tunggu turn kami lak nak p sabah baa.... sabah wait2 yer for our arrival.

    ReplyDelete
  2. Ohhh canteknye pulau2 ni... rase nyesal pun ade pindah balik dok KL .. huhuh.. the only good thing about KL is the shopping malls ... hehehhe...

    ReplyDelete
  3. Ye untung orang KK. Agak2 bingit, boleh lari ke pantai. Tapi orang KK sorang ni, dia asyiklah bertangguh. Asyiklah bagi alasan; kerja. Ntah celah mana yang busy sangat ngan kerja pun xtau.

    Sis pernah bermalam kat Mamutik. Dulu kerja ngan hotel, selalu bawa guest gi sana. Memang best! Sapi pun dah jejak, bawa kawan gi snorkelling. Me? Duduk layan feeling tengok laut & batu batan. Sekarang nak lari ke pantai macam hazab sikit sebab panas terik kat KK susah nak gambarkan. Huhu.

    ReplyDelete
  4. kan..KK bes ah...dekat dengan nature..
    KL tak beshhhh :(

    ReplyDelete

Ads Inside Post