30 June 2014

Jakarta




Went there like,,,, almost 2 months ago?
But seriously tak tahu nak tulis apa pasal Jakarta ni.
It was a last minute decision, booked the flight tickets + hotel around 2 weeks before pergi. 
Itu pun bukan aku yang book zzzzzz.
Then sebenarnya ada 1 day trip to Bandung masa tu tapi...malas gila nak cari gambar. Malas malas malas! (^^*)

Anyway, being able to visit this one country really make me grateful enough to live in Malaysia. Serious.
But another things, it's so heaven to do shoppings there! And foods pun boleh tahan sodap dia. Kena dengan tekak aku so alhamdulillah :D


Btw, selamat berpuasa semua!
Semoga puasa kita sempurna hendaknya ;))

9 comments:

  1. salam ramadhan Suraya....
    musim malas melanda ek.. aku pun sama...urat malas berselirat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan nana~
      musim malas ni mngalami climate change jugak. tak menentu da.sukehati die je nk dtg bile T__T

      Delete
  2. Selamat berpuasa Suraya, puasa kali ini tak pergi travel kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa bro~
      puasa duduk rumah snyp2 tgk gamba travel yg lps2 + skodeng blog org laen merayap2 pegi serata tmpt je. hahaa

      Delete
  3. Slamat Berpose~
    Jakarta is trully a bustling city. Mall besar Mid tu bersepah sana
    Btw, ada pergi tak Drive in Safari park die ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa jugak~~
      ye tau xpe.. trafik dia sgt headache (>.<)
      tp mall dia mcm lg best dr kt mesia kannn. hahaa~
      x g safari tu, sbb g leisure2 je.

      Delete
    2. yesza Macet! dan lautan Toyota hihihi~vios dan avanza bersepah XD
      Ha ah nampak gah dr luar, tp ada certain mall tu,kedai2 dlm die takla se luxurios feel mcm kt Msia

      Delete
  4. Selamat berpuasa adik manis! Am going to Jakarta soon, nasib baiklah xbeli tix untuk travel gi sana during puasa kan. Heard that the food there memang kaw2 menguji iman. And shopping part as well. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat research a lot psl tmpt mkn k! im sure sbnrnye byk je tmpt mkn best tp aritu pegi byk pegi cafe2 plk. make sure singgah magnum cafe! and restoran sunda kelapa kalau sempat. heard d restaurant provide d best sundanese foods (kalau x silap).
      shopping...solution dia adalah bwk enough cash. hehe!

      Delete

Ads Inside Post