22 July 2014

Jakarta - Magnum Cafe @ Grand Indonesia




Sebab Jakarta takde benda menarik sangat yang boleh buat selain shopping, so masa visit haritu kitorang macam banyak buat cafe hopping pulok.
Batavia Cafe - Magnum Cafe - Anomali Coffee, all done within a day (^__^")
Tapi kalau datang jakarta sempat-sempat kan lah diri pergi Magnum Cafe ni, seyes. Kalau suka makan eskrem (especially Magnum) lagi la wajib pergi! hehe.
Sebab nya?
1 --> Sebab dekat malaysia takde (lagi) cafe ni
2 --> Sebab magnum aiskrim dekat sini adalah lebih cool tahap sayang nak makan. hew heww.

The pricing is reasonable.
Ambience kafe ni pun memang tersangat comfortable. tapi kalau datang salah timing memang azab nak beratur tunggu turn la. That time kitorang beratur lebih setengah jam kot.
Semata-mata kerana aiskrim (-_-")
Not that I loveeee ice cream so much, but dah alang2 sampai jakarta kan, singgah jela :D

pack with people

Gateau Du Chocolat
Rp 55,000 (RM16.50)
(dark choc cake + choc vanilla magnum icecream. kek dia adalah lazat seyes tak tipuuu!)


Waffle De Aristocrat
Rp 45,000 (RM13.50)
(ni member yang order)

Jardin Rouge
Rp 39,000 (RM11.70)

(strawberry smoothie + dark choc syrup. Konon nak balancekan diet dah makan coklat sepinggan kih kih)



Magnum Cafe
6th Floor,Grand Indonesia Shopping Town,
Jakarta Pusat, DKI Jakarta 10310, Indonesia

8 comments:

  1. aiseyyy..dia punye entry lagi tak menahan...up entry eskrem di bulan ramadhonn..sgt evil..hee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan xde syaiton, saje nak test nafsu sendirik hihi!

      Delete
  2. Nampak sedap, tapi confirm manis giler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mmg manisssss but sekali sekala makan ok la. hari tu mkn dessert ambik air yg xde choc base. so kurang sket manis dia

      Delete
  3. I missed the Anomali Cafe last time. Ada plan nak cafe hopping kat Jakarta nanti. Sebab heaven gak coffee shop kat sana, pengeluar beans almaklum pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anomali tu best jugak kalo nak chill2. quite full mlm2 with locals, but branch yg sy pegi ni mcm susah nak reach so kene naik cab.

      Delete
  4. Hi Suraya, pukul berapa you gi cafe ni? I suppose the cafe gets a bit crowded in evening.. hehe. I'm planning to visit this cafe in July in shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah it's crowded in the evening + it was weekend mase tu hahaa~ (^^")
      so maybe if u wanna go better choose wkday or during off-peak hour mcm pagi ke.

      Delete

Ads Inside Post