24 September 2014

Bali - Tegalallang & Gunung Batur

Mount Batur


We told Mas yanto that we just want to take some pictures of Mount Batur and have lunch somewhere else. Sebab baca review most bloggers said makanan dekat restoran situ just so-so je tapi harga nauzubillah.

So he parked the car dekat parking tepi jalan je and remind us not to layan any people that selling stuffs if they approach us.

Mount Batur is actually one of the active volcanos in Indonesia, last erupted in 2000 and it's caldera is one of the UNESCO Global Geoparks.

Mount Batur

Danau Batur / Lake Batur

Manage to take few pictures.
Weather was good but visibility tak berapa cun sangat. Plus, penjual-penjual tepi jalan yang keep approaching you and somehow talking in a tone yang macam forcing you to buy their stuffs make it super uncomfortable for us to stay longer there.
Kesian memang kesian tapi kena keraskan hati tak beli anything sebab bila dah beli dari sorang kang aku kesian dengan yang lain2 pulak pastu nanti kalau aku yang last2 papa tak berduit cane nak survive pastu? (-__-")


Tegalallang

And then here we go, Tegalallang!
Even we have lots of paddy fields here in Malaysia especially in the north, tapi still amused with the view here. Malaysia still takde padi bukit on a terrace macam ni. kot? Kalau ada mohon bagitauuuu! Boleh pegi situ je takyah jauh-jauh sampai ke negara orang tsk.

Btw, entrance fee is 5,000 rupiah per person.



Malangnya masa kitorang pergi padi dah selamat dituai. Kalau ada pokok pun baru yang anak padi tu je.
Makanya kuranglah hijau gambar-gambar kami tsk rasa macam nak letak 'saturation' level pada kadar maksimum je T__T





So after settle with Tegalallang, we went to shop at Krisna. Ramai gila orang wey! I just grabbed few junk foods and souvenirs lepas tu cepat-cepat bayar sebab takut termakan hasutan syaiton suruh shopping banyak lagi. One of my friends paid almost 1 million rupiah for all the goods she bought there (*__*)
Nevertheless, Krisna could be one of the best places for shopping especially for souvenirs. Banyak choice and harga murah :)
But bear with the crowds la hehe.

Mampu ambil gambar dari luar je. Bila dapat duduk tu rasa macam lega gilaaa.


Lepas tu, kitorang check in dekat our new accomodation for the next 3 nights weee~~


Lepas tu......lepas tu dah malas nak tulis dah. So bye! (^__^")

5 comments:

  1. katnee ni wehh...brapa rate villa pool tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seminyak wehh. tiga bilik semalam dalam 500 setengah camtu :D

      Delete
  2. best nampak... jalan2 pakai dress tu yang tak tahan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dress xpayah iron! hahahahaha~

      Delete

Ads Inside Post