16 December 2009

ke'rapu'an

when selangor decided to increase the mas kahwin for the women in its state to rm300,
aku tersangatlah bersyukur sebab aku perempuan and keane itu lelaki.
imagine kalau aku lelaki and keane ialah perempuan;
mas kahwin nak bagi dia je dah rm300.
tu tak masuk duit hantaran lagi.

johor jugak murah.
rm22.50 je tau T_T
duit beli 2 tiket movie 2012 + 5 posen, dah boleh jadi duit mas kahwin aku dah alahai~
haa bersyukur sekarang sapa dapat kahwin dengan wanita johor!~
eh malangnya itu juga belum termasuk duit hantaran uhuk!
mengucap panjang jugaklah kot lepas campur tolak dengan hantaran eheh.


(ek eleh kecoh. padahal ada je negeri yang tak tetapkan berapa amount mas kahwin~)

10 comments:

  1. hhahaha!~
    sy org johor..
    tp x smstinye mas kawen sy rm22.50
    huhuhuh..
    ap2 pon sume letak ats si wanita kn...
    syarat 2 kre minimum la.. hahah

    ReplyDelete
  2. eh, ko x tau ke sur? johor nak ikot selangor gak naikkan rm300 la~ish ish ish..johor dengan perlis x silap..tapi yg pasti johor..hahah!:P

    ReplyDelete
  3. aki - x d mention 22.50 itu min amount but still, murah~

    ReplyDelete
  4. adeyh.kan ada dalam paper.tapi tak hengat bile punye paper.hahaha.maybe johor still in progress:P

    ReplyDelete
  5. yeke?xnk klh la jhr..nk jgk naek tu~

    ReplyDelete
  6. eh sur,kalo tgk 2012 time ladies day 9 hinggit je tau.so ade baki 4.50.nak beli ape ek?
    huhu~

    ReplyDelete
  7. zetty - hurm...bli nsik grg bantal peluk la..dpt x?haha!

    ReplyDelete
  8. klu aku ngan org tganu rm22.50 jgk.. :P

    ReplyDelete
  9. haha!trgganu mmg xde tetapkn rate kn..

    ReplyDelete

Ads Inside Post